Croquetes de pollastre

 

Ingredients per 15 o 20 unitats

1 pit de pollastre • ½ ceba • mantega • farina • 250 cc de llet (un got)•1 ou • pa ratllat • oli • sal  

Preparació

Salem i rostim el pollastre amb oli i el trinxem ben petit amb la picadora. En una paella i amb mantega i sofregim la ceba tallada molt petita i hi afegim el pollastre junt amb la llet i una mica de sal, amb l’ajuda d’un colador hi anem incorporant la farina de mica en mica sense deixar de remenar per evitar que faci grumolls i quan tinguem una massa consistent, bastant espessa, ho tastem per si està bé de sal i ho deixem reposar. Acostumo a fer-ho d’un dia per l’altre ja que quant més temps reposa la massa es pot treballar millor per fer les croquetes.

Un cop reposada la massa amb les mans anem fent la forma ovalada que tenen les croquetes que sempre hem vist, les passem primer per ou batut i seguidament pel pa ratllat.

S’han de fregir amb molt d’oli i ben calent. Si ho feu amb una paella, per alta que sigui, les croquetes no poden tombar soles. Agafeu una olleta o pot i hi poseu quatre o cinc dits d’oli i quan estigui ben calent les fregiu aquí mateix  sense remenar-les gaire per evitar que es trenquin, a més hem de tenir en compta que la massa ja és cuita i tant sols volem que quedin rosses.

* Podem utilitzar restes del pollastre que hem utilitzat per fer un brou o bé si ha sobrat pollastre d’un rostit o a l’ast. També es poden fer ,d’ànec, de peix, de pernil …

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 1 septiembre 2011 en carmanyola, carns, RECEPTES, tapes y etiquetado en , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 5 comentarios.

  1. Moltes gracies per compartir

    Me gusta

    • Ma. Dolors, tal com podràs veure en les receptes no sóc cap professional, això si, m’agrada molt cuinar i si alguna cosa no hem surt tal com vull no paro fins que ho aconsegueixo. El que he aconseguit amb el bloc és posar ordre a totes les receptes que tinc de fa anys en paperots, i algunes aquests últims anys ja amb Word. Ah!, i ja no tinc que imprimir les receptes a les amigues, elles soles les agafen.
      Gràcies, compartir és lo que més m’agrada.

      Me gusta

  2. Avui he sentit el teu comentari sobre les croquetes i he buscat el teu bloc per fer-hi una mirada.
    Ès ben interessant. Només et vull dir que abans les feia com em va ensenyar la meva mare,
    Quan hi tenia el pollastre hi posava la farina i després la llet. Al revés que ho fas tú.
    Però ara he canviat el sistema. Les croquetes són un dels meus plats preferits.
    Primer faig una bechamel bastant espessa i seguidament hi poso el pollastre ja triturat.
    Des de que ho faig aixís trobo que m´en surten més quantitat. I fins i tot penso que són més
    bones.
    I com que a casa ens agraden a tots…..

    Me gusta

    • Hola Mercé, la base per fer les croquetes, tal com dius tu, és la beixamel, dependrà de l’ordre en que s’hi tiren els ingredients el resultat final. Jo la farina la tiro a l’últim perquè, tot i que parlo d’un pit de pollastre, acostumo a aprofitar les sobres de pollastre de qualsevol àpat, i mai se la mida exacta de la farina per aconseguir l’espessor desitjada ja que el volum del tall pot variar.
      Gràcies pel teu comentari i no dubtis a fer-ne més, sempre seràs ben rebuda.
      Una abraçada.

      Me gusta

Deja un comentario