Mongetes i rossellones tal com feia la Paquita*

Ingredients per 4 persones

400 gr. de mongetes seques cuites • 400 gr. de rossellones• 1 ceba ben grossa • 1 gra d’all • ½ got de vi blanc • julivert • oli d’oliva i sal

Preparació

Primer de tot dependrà de si les mongetes les comprem cuites o no, les tindrem de posar en remull el dia abans i coure-les tal com indico en aquets enllaç: Mongetes seques i cigrons. Si són de pot millor esbaldir-les bé a raig d’aixeta

Comencem posant les rossellones en un bol cobertes d’aigua i sal una mitja hora perquè si tenen sorra la treguin.

Agafem una cassola i hi posem un bon raig d’oli i hi tirem la ceba tallada ben petita i el gra d’all també tallat petit, ho deixem sofregir bé, ho salem i quan estigui ben sofregit hi afegim el vi i deixem reduir amb la cassola destapada i a foc baix.

Mentrestant esbaldim les rossellones a raig d’aixeta i les posem en un pot amb un dit d’aigua i tapat, foc fort i esperem que s’obrin.

Agafem el pot de la batedors i hi tirem el sofregit junt amb l’aigua que han deixat les rossellones al obrir-se i ho trinxem.

Finalment posem aquesta salsa a la cassola junt amb les mongetes i les rossellones, hi afegim 250 cc. d’aigua (si hem cuit nosaltres les mongetes fem servir l’aigua de coure-les), quan arrenqui el bull hi tirem una picada de julivert. Deixem que faci xup-xup 5 o 10 minuts més i tastem si està bé de sal, si cal se’n afegeix. Es un plat per menjar amb cullera, si hi falta aigua perquè sigui així l’afegim.

 

* La Paquita (Xesca per molts) és una molt amiga meva, dic és perquè és difícil imaginar-la lluny, molt bona cuinera.  Sempre insistia que provés aquestes meravelloses mongetes i fins avui no ho he fet, volia preguntar-li si hi posava vi, si hi posava julivert… , espero tenir la seva aprovació.

Segur que ara està rient, reia a cleques, si l’imagineu la podeu sentir.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 25 enero 2014 en carmanyola, cuina mediterrània, llegums, peixos i mariscs y etiquetado en , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 7 comentarios.

  1. Huyyyy!!! este bloc me lleva de boli,con tanta cosa buena,no se por donde empezar.este viernes compraré el pulpo y lo probaré,seguro que está rico rico rico.Saludos

    Me gusta

  2. Muy buenas,buenísimas,repetí plato.
    Hoy buscaré otra receta facil y buena como esta.

    Me gusta

  3. Estoy haciendolas ahora mismo y nada mas que de oler la cebolla con el vino reduciendose ya me entra el hambre.Bon profit.Adeu.

    Me gusta

  1. Pingback: Mongetes i rossellones tal com feia la Paquita* | Celler-Adocse

Deja un comentario