Olives en conserva

Ingredients

olives verdes acabades de collir  (s’han de collir en lluna vella) • aigua • sal

Preparació

Es posen les olives en una galleda cobertes d’aigua i durant nou dies es canvia l’aigua cada dia.

Passats aquets nou dies es colen les olives i es posa aigua a la galleda (sense les olives) i un ou cru sense trencar-li la closca al fons, si va tiren sal fins que l’ou floti, aquest punt que agafa l’aigua de sal se’n diu “salmorra”.

Un altre manera de mesurar la sal és una mesura de sal per cada 10 d’aigua.

S’agafen pots de vidre i s’omplen d’olives i després si tira l’aigua salada. Si pot posar herbes (sajolida, fonoll, romaní), llimona, alls …

Passats aproximadament dos o tres mesos es tasten i si ja no estan molt amargants ja es poden menjar, i si no esperem uns dies més, com més temps han estat en conserva encara són més bones, inclús un any.

*Jo no tinc costum de posar-hi res, ni herbes ni res. M’agrada el gust que tenen fetes soles, però si voleu podeu experimentar.

Ho podeu fer igual amb arbequines.

Un altre d’olives …

OLIVES NEGRES* EN CONSERVA

* No hi ha oliveres d’olives verdes i oliveres d’olives negres, les olives verdes quan maduren es tornen negres.

Ingredients

olives negres  • sal • llimones • aigua • farigola i sajolida

Preparació

Es posen les olives negres en una palangana o similar amb molta sal i uns trossos de llimona tallada a octaus (segons la quantitat d’olives 2 o 3 llimones), ho remenem bé i les deixem al sol uns quinze dies remenant-les sovint, quan ja no hi toqui el sol les hem d’entrar a casa. Per si soles van fer suc i no cal posar-hi aigua.

Les anirem tastant i si passats aquets quinze dies ja les trobem bones ja estan preparades per posar en pots.

Farem una infusió. En una olla hi posarem aigua i quan arrenqui el bull hi tirarem unes branques de farigola i també la sajolida, ho deixarem bullir uns 5 minuts, ho colarem i deixarem refredar.

Posarem les olives amb el mateix suc que han fet i sense els talls de llimona en pots de vidre i els acabarem d’omplir amb la infusió resultant de bullir les herbes, i hi tirarem un raig d’oli a cada pot per evitar que es floreixi de sobre.

Fetes així es poden menjar més aviat que les verdes, en uns quinze dies ja estan bones i sinó és així les deixeu reposar més temps.


Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 4 octubre 2015 en conserves, cuina catalana, cuina mediterrània, RECEPTES, tapes y etiquetado en , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 5 comentarios.

  1. Mariona Berini

    Hola, despres de deixar les olives negres els quinze dies a sol i serena, no han fet suc. Que haig de fer?? Les deixo mes dies??
    Aquests dies no ha fet gaire sol, potser per aixo no han fet el suc…
    Gracies.

    Me gusta

  2. Hola Llúcia,
    Fa dos tres dies que hem posat unes quantes olives negres amb sal i llimona i no ens fan gens de suc.( el primer dia en van fer una mica )
    No ha fet gaire sol i quan les entrem ja es fosc i fa fred.
    És normal?, hauriem de posar-hi aigua?

    Marta i Josep M

    Me gusta

    • Hola,
      Podria ser que els hi faltes sal, ja que la sal les fa suar, no ho se. Si no tenen suc posa-hi una mica d’aigua i més sal. De totes formes en acabar s’ha de fer una infusió i de líquid ja n’hi afegiràs. A veure si hi ha sort.
      Una abraçada.

      Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: