Bolets en conserva

A casa, la meva àvia sempre feia els bolets que volia conservar bullits amb aigua i sal, i en pots de vidre ben hermètics, al BANY MARIA. Jo, com a bona neta, he estat fent el mateix durant molts anys, sense adonar-me que els temps han canviat i on hi havia un rebost ple de pots ara hi ha una nevera amb el seu fantàstic CONGELADOR.

ROVELLONS, pinetells, carlets, fredolics (morros d’ovella), camagrocs…

Preparació

Netegem els bolets amb l’ajuda d’un drap de cotó i els esbaldim a raig d’aixeta per treure les restes de terra, pinassa… Els posem en una paella, jo ho faig amb un wok, amb un rajolí d’oli al cul, sal no. Encenem el fogó, tapem la paella i de tant en tant els remenem. Quan han deixat anar l’aigua, uns 5 minuts, ja els podem retirar del foc. Els deixem refredar i els posem en pots, carmanyoles, bosses…, aptes per anar al congelador, al suc també.

El dia que els vulguem fer servir, bé per un risotto, una vedella amb bolets, pasta, un remenat… només s’han de descongelar i ja es poden fer servir..

* Recordeu que no hi hem posat sal, i que alguns s’hauran de coure una mica més, normalment amb el mateix sofregit o suc que els vulgueu posar ja s’acaben de coure.

Un altre de bolets…

BOLETS AMB VINAGRE (Aperitiu)

Ingredients  Bolets (preferentment rovellons petits) • 1 gra d’all • oli d’oliva • sal • vinagre

Preparació

Rentem bé els bolets amb aigua i en una paella amb abundant oli els fregim junt amb el gra d’all tallat ben petit, un bon raig de vinagre i sal, amb la paella tapada perquè deixin suc i a foc baix.

* Els podem servir directament en un platet ja que ja van amanits. També els podem congelar tal cual.

LLENEGUES I CEPS

Els CEPS es poden congelar tallats a làmines,  només s’han de netejar amb un drap de cotó i sense rentar, es posen en bosses i no s’enganxen. Els podeu fer, igual que les llenegues, a la sal tal com explico en aquest enllaç: https://sopadefarigola.com/2016/10/31/llenegalls-llenegues-a-la-sal/

 

 

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 19 noviembre 2018 en conserves, cuina catalana, cuina mediterrània, RECEPTES, tapes y etiquetado en , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 4 comentarios.

  1. Estan boníssims .
    La tardor té aquets capricis
    Ben cuinats i ben menjats
    Molt bones las teves receptes
    Segueix així
    Dani

    Me gusta

  2. Probaré de fer els rovellons amb vinagre, aquí a casa agrada molt els escabexs. 😊👍

    Me gusta

Deja un comentario