Coca de Sant Joan

 

Ingredients

250gr de farina • 25gr de llevat fresc • ½ gotet de llet • 50gr de sucre • 2 ous •1 pessic de sal • anís dolç • pell de llimona i taronja ratllada • 25gr de llard o mantega • fruita confitada • crema catalana (mirar recepta)

Preparació

Primer de tot em de fer la crema pel farciment, així ja estarà freda.

Tot seguit en un bol batre un dels ous amb el sucre i tirar-hi un pessic de sal, un rajolí d’anís dolç, pell de llimona i taronja ratllada i el llard (amb textura de pomada). Barrejar bé. Desfer el llevat amb la llet i incorporar a la barreja, també hi tirem la farina amb un colador (tamisada), d’aquesta manera no es faran grumolls i la massa quedarà més flonja. Remenar-ho bé amb una cullera,  quan ja no es pugui seguir amb les mans directament sobre el marbre de la cuina. Treballar aquesta massa durant uns 10 minuts, fer una bola i deixar reposar durant 30 minuts tapada amb un drap.

Passat aquest temps separem la massa en dues porcions i n’estirem una a sobre el marbre amb l’ajuda d’un corró donant-li forma ovalada, la posem sobre la llauna del forn coberta amb paper vegetal, i hi escampem la crema. Estirem l’altre meitat i la posem al damunt i la guarnim amb la fruita confitada, la deixem reposar a dins el forn, perquè no li toqui l’aire, mínim dues hores perquè creixi.

Passat aquest temps, pintem la coca amb ou batut i i la decorarem amb pinyons o ametlles filetejades. Hi podem tirar sucre bolat per sobre. Per fer-lo humitegeu un bol amb aigua, hi tireu sucre i amb els dits el remeneu perquè quedi agrumollat.

Escalfem el forn a 200º uns 10 minuts i quan sigui calent hi posem la coca durant uns 10 minuts amb el foc de baix i dalt sense aire, si convé quan estigui l’enrossim amb el grill. La traiem del forn i la ruixem una mica amb anís perquè quedi brillant, ho podem fer amb un pinzell.

 

Anuncios

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 17 junio 2019 en cuina mediterrània, postres, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 5 comentarios.

 1. Angela Agramunt Andreu

  Hola Llúcia, a la recepta de la coca, als ingredients posa mantega i quan l’expliques posa llard. Quina és la bona?

  Me gusta

  • Hola guapa,
   M’ha anat bé aquest comentari per actualitzar la recepta, ja que la massa és la mateixa que faig pel Tortell de Reis, i a aquesta entrada encara tenia la recepta d’abans.
   Es pot fer amb llard o mantega, el llard és més gustós. si ho fas amb mantega que sigui de la bona.
   Una abraçada.

   Me gusta

 2. La farina d’ametlla és ametlla crua “molida”?
  gràcies!

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: