Arròs de pobre

 

RECEPTA GALLEGA

Ingredients per 6 persones 

1 ½ kg. de musclos de roca • 1 cabeça d’alls • 1 bon manat de julivert • oli d’oliva • 600 gr. d’arròs • 1½ l. d’aigua • sal 

Elaboració  

Fer obrir els musclos al vapor i una vegada oberts separa’ls de la closca i reservar.

En una cassola tirar-hi un bon raig d’oli i fer-hi sofregir l’all i el julivert ben picat. Seguidament afegir-hi l’aigua de fer obrir els musclos, els musclos, l’aigua necessària com per fer una cassola d’arròs i la sal. Quan arrenqui el bull tirar-hi l’arròs i coure quinze minuts, retirar del foc i deixar reposar cinc minuts més tapat. Servir immediatament.

*També ho podeu fer amb musclos de llauna al natural, sense escabetx.

*Aquest arròs aparentment, amb tant poca cosa i que el color tampoc l’acompanya no sembla que hagi de ser tant bo, s’ha de provar. Tothom a qui he donat la recepta ha repetit. A casa s’ha convertit en un plat dels que mengem sovint.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 16 enero 2010 en arrossos, plats fàcils, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 4 comentarios.

 1. Ramon & Josefina

  voldria sapigue com es fa l’oli d’alls i perque es pot fre servir

  Me gusta

  • Bon dia, jo n’he fet moltes vegades encara que no ho tingui al índex de receptes. Agafa una ampolleta de vidre, de mig litre aproximadament i poses 6 o 7 grans d’all pelats, l’omples d’un bon oli d’oliva i que maceri durant un dies, quants mes dies millor, tasta’l fins que t’agradi l’intensitat. El mateix faig amb bitxets (guindillas) d’aquests ni pots posar una desena dels petits. També ho faig amb romaní, introduint a l’oli unes branquetes senceres uns dies. Si compres un formatge de Roncal o Manxego sec, el talles a daus i el deixes reposar amb un bon oli…Mnnnnn, resultat: és més bo l’oli que el formatge.
   L’oli d’all pot servir per les amanides, pizzes, per amanir peix, uns cherris…
   El de romaní ideal per carns, braça o planxa.
   I el de bitxo, indubtablement, per amanir pizzes o pasta.

   Ja em diràs com ha anat. Sóc una enamorada de l’oli bo.
   Una abraçada.

   Me gusta

 2. Si no es volen obrir a part no cal, Jo els tiro a dins a la cassola quan el sofregit ja està fet ho tapo i que s’obrin junt amb el sofregit i després i afageixo l’aigua que falta. L’unic que si després vols treure les closques és una mica més brut.

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: