Pastís de Sara

Sara-sf

Ingredients

Pa de Pessic: 6 ous • 170gr de sucre • 170gr de farina • 1 sobre de llevat • pell de llimona ratllada • 65cc de llet (dos dits d’un got normal) • melmelada d’albercoc • Crema de Sara: 1 rovells d’ou • 100gr de sucre fi • 125gr de mantega  Per decorar: 100gr d’ametlla filetejada • sucre fi (opcional)

Preparació

El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans, tindrà més consistència.

Escalfem el forn a 180º la part de sota i a una alçada mitja. Mentrestant en un bol i tirem els rovells i el sucre i ho remenem fins que agafi un color blanquinós, les clares les guardem. Tot seguit posem la farina i el llevat en un colador fi i l’anem incorporant de mica en mica anant remenant amb una cullera (tamisem), així no farà grumolls, quant ja costi remenar hi anem incorporant la llet de mica en mica i finalment la pell de llimona ratllada. En un altre bol fem les clares a punt de neu i les barregem a la massa remenant poc a poc perquè no es tallin.

S’aboca en un motlle untat amb mantega i espolsat de farina d’uns 22cm de diàmetre i uns tres dits d’alçada. El posem al forn durant 20 minuts, no s’ha d’obrir en cap moment fins passat aquest temps, ara podem comprovar amb un escuradents si està cuit, l’introduïm al mig i si surt net ja està. Traiem del forn i reservem per l’endemà.

A l’endemà primer de tot agafem una safata de forn i hi escampem les ametlles i amb el grill les torrem una mica, tindrem que remenar-les un parell de cops per girar-les. Les traiem del forn i deixem que es refredin.

Ara farem la crema de Sara, per fer-la agafem la mantega i la posem a trossets al microones en un bol 15 segons, la traiem i hi tirem el rovell i el sucre fi remenant-ho ben bé fins que quedi una crema fina i sense grumolls.

Ara ja podem muntar aquest pastís. Ho podem fer directament a sobre del marbre. Dividim el pa de pessic en dues parts i hi escampem la melmelada a la cara inferior i les tornem a ajuntar. Es recobreix tot el pastís de crema de Sara (inclosos els laterals), s’allisa bé i s’enganxa l’ametlla filetejada fins que quedi tot ben recobert. Finalment si ens hi agrada hi podem espolsar-hi sucre fi. Amb l’ajuda de dos ganivets grans l’agafem per sota, l’aixequem i  el posem a base on anirà finalment (un cartró amb blonda, una safata ben maca…) Ara si, ja es pot menjar i sinó el guardeu a la nevera.

* En comptes de melmelada (pot ser també de maduixa, préssec)…, podeu posar-hi la mateixa crema amb que recobrim la Sara. Dona per molt, vosaltres mateixos. 

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 26 marzo 2015 en postres, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 3 comentarios.

 1. Hola Llúcia, he fet la mona i m’ha quedat espectacular, et posaria la foto però no puc. N’he fet tres. Avui en provaré una.

  Me gusta

  • Bon dia Maria, a hores d’ara ja les deus haver tastat, són tremendament bones, ja ho hauràs comprovat. Ara hem de provar de fer-les amb fruita confitada, aquesta ja serà per la propera Pasqua. Jo aquest any la vaig congelar amb les ametlles ja posades apunt de guarnir i també a quedat cruixent i bona, així la he pogut fer amb temps.
   Una abraçada des del Penedès.

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: