Arròs negre

Ingredients per 6 persones

3 sípies brutes (guardar la tinta i la melsa, dit també salsa) • 600 gr. arròs • oli d’oliva • brou de peix 1,200 l. • 2 o 3 cebes • 2 o 3 tomàquets madurs o ½ pot de tomàquet triturat • 3 grans d’all • 1 pebrot verd • cloïsses

Preparació

Amb força oli fem coure les sípies trossejades i la salsa de les sípies (guardem la tinta per afegir al final) i no posar sal fins que hàgim posat al final la tinta doncs es salada i primer s’ha d provar. Quan la sípia hagi pres una mica de color, afegiu-hi la ceba tallada fina i quan sigui rossa tirar-hi els alls ben picats i el pebrot a trossets petits, finalment afegirem els tomàquets rallats. Tot ben a poc a poc i ben sofregit. Tirar-hi el brou calent i deixar coure 5 minuts tapat.

Tot seguit, heu de diluir la tinta de la sípia en una mica d’aigua calenta i afegir-ho. Tastar de sal i rectificar. Augmenteu la intensitat del foc i afegiu l’arròs repartit homogèniament, cal remenar.

Tirar les petxines quasi a l’últim moment de la cocció i fer obrir directament a la paella. És important de coure destapat i a mig foc uns 15 o 18 minuts. Deixeu-ho reposar 5 minuts tapat i ja es podrà servir.

*Tant les tintes com les melses no cal posar-li totes, amb 1 o 2 ni ha prou, dependrà una mica de la mida.

Normalment la mida del brou és el doble de la mida de l’arròs (2 de brou x 1 d’arròs).

Les cloïsses per evitar que deixin sorra es posen en remull ½ hora abans amb aigua i força sal, seguidament s’esbaldeixen sota l’aixeta.

*Es pot acompanyar amb allioli.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 10 julio 2020 en arrossos, cuina mediterrània, peixos i mariscs, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: