Vedella amb rovellons

Ingredients per 6 persones

1,200gr vedella lligada (llata) • 1 ceba grossa • 2 o 3 tomàquets • una pastanaga • ¼  branca de canyella • un bon raig de brandi • un rajolí d’anís • 2 pots de rovellons • llard i oli d’oliva • farina o maizena

Preparació

Es sala la vedella i es rosteix en una cassola amb una mica de llard i oli i    junt amb la ceba tallada a quarts, els tomàquets partits per la meitat i la canyella, quan agafi color, tirar-hi  l’anís i el brandi. Ha de coure quasi dues hores a foc lent i amb la cassola tapada, per si sol ja fa suc però si ni manca hi podeu afegir aigua.

Si teniu olla exprés, jo sempre la faig així, s’hi tiren tots aquests ingredients alhora, menys els rovellons, amb un dit d’aigua al cul de l’olla, dependrà de l’olla, però són uns 30 minuts de cocció. Rostida en aquest tipus d’olla te l’avantatge que fa molt de suc i en tindrem prou per cobrir la vedella un cop a la cassola i no ens caldrà posar-hi aigua.

Separem la vedella de la resta i es la deixem refredar. La canyella la llancem, i la resta i en calent ho triturem.

Quan la vedella està freda es talla a talls rodons i de 1 cm com a màxim de gruix. Es posa a la cassola junt amb el sofregit ja triturat, els rovellons escorreguts i es cobreix amb aigua o, en el seu cas, amb el suc de rostir-la amb l’olla exprés. En aquest punt, i per donar-hi més consistència al suc, en separem una mica en un bol i hi desfem maizena, l’afegim a la cassola, tastem si està bé de sal i ho deixem coure uns 10 minuts més tot junt a foc baix.

* La majoria de les coses amb suc són més bones d’un dia per l’altre.

*Ho podeu fer amb altres tipus de bolets. Si els rovellons son frescos els heu de fer bullir amb aigua i sal uns 20 minuts, escorre’ls bé i ja estaran a punt per afegir-los a la cassola.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 21 mayo 2018 en carmanyola, carns, olla exprés, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 3 comentarios.

 1. L’he provat i hem va quedar força bé, és cert que reposada és més bona, però jo trobo que pot ser li falta una mica de just al suc, pot ser es podrien afegir farigola i llorer??, jo no ho vaig fer per si no lligava amb la canyella!!

  Me gusta

  • Si vols el suc diferent hi pots posar tal com tu dius herbes, però amb molta cura ja que si et passes amb elles es nota molt, 1 o 2 fulles de llorer màxim, i de farigola un branquilló.
   Jo de totes formes hi faria una picada amb ametlles, avellanes, pa fregit i un gra d’all. Així el suc agafa més consistència.
   En aquesta recepta hi poso rovellons que he conservat jo mateixa i trobats a Ordal, el meu poble, per això no li cal res més al suc, és nota molt la diferència, són molt més gustosos.

   Una abraçada,

   Llúcia

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: