«Tarta» Sacher

Ingredients

100 gr. sucre • 3 ous 100 gr. de mantega • 125 cc de llet sencera • 200 gr. de farina • 1 sobre de llevat 40 gr. de cacau en pols de 70% •  Nata muntada o gelat de nata (per acompanyar)

Farciment:  200 gr. melmelada d’albercoc

Cobertura: 150 gr. de xocolata de postres 25 gr. de mantega 2 cullerades soperes d’aigua

Elaboració

Abans de començar posem el forn a 145° només de baix.

En un bol posem el sucre i els tres ous i ho batrem bé, tot seguit hi afegim la mantega desfeta (30 segons aprox. al microones) i tornem a batre, hi tirem la llet i fem el mateix. Barregem la farina amb el llevat i amb un colador ho tamisem directament al mateix bol i també el cacau. Batrem molt bé tot junt.

Agafem un motlle rodó de 18 o 20 cm. de diàmetre, posem al cul paper vegetal i untem bé els costats. Hi aboquem la barreja, sacsegem amb força perquè quedi anivellat i pugin les bombolles d’aire que hi puguin haver quedat a dins. El posem al forn al prestatge del mig durant 45 minuts. Passat aquest temps introduïm un escuradents i si encara falta una mica posem el forn dalt i baix 5 minuts més.

El deixem refredar, el desmotllem, el tallem amb dues meitats i hi repartim la melmelada.

Anem a fer la cobertura. Posem en un bol apta pel microones la xocolata a trocets, la mantega i l’aigua, ho desfem a potència del 40% a intervals d’un minut i remenem bé, en tindrem prou amb un parell de minuts. I ja només ens queda cobrir tot el pastís de xocolata. El presentem acompanyat de nata, potser muntada o també gelat.

*Originàriament és farceix amb melmelada d’albercoc però de maduixa també hi queda molt bé. I si no us agrada la melmelada, sense farcir també està molt bo, ho feu més xocolata i n’hi poseu també a dins.

 

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 10 junio 2024 en postres, RECEPTES y etiquetado en , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Deja un comentario