Crema Catalana o de Sant Josep

Ahir va fer mig any que la mama ens va deixar. Era l’EMBAJADORA DE LA CREMA CATALANA. Cada any hi havia algú que li demanava la recepta. Mai li havia fet mandra de fer-ne, a ella era un dels postres que més li agradaven. A casa sempre ens l’hem menjat sense cremar i servida en una plata quasi plana.

I que us en puc dir de SANT JOSEP…, a casa era el dia del pare i de la mare, el Josep i la Pepeta, fèiem igual o més festa que per Nadal, venia la iaia Llúcia, el tiet Carlos i les tietes Maries i ho celebràvem de valent i sempre, com no, ho arrodoníem amb un BON PLAT DE CREMA.   

Ingredients per 6 persones

1 litre de llet, millor sencera • 6 cullerades soperes ben plenes de sucre •  6 rovells d’ou • 70 gr de midó en flor o maizena • pell de llimona • 4 cm. de canyella

Elaboració

Tirar la llet (reservar una mica per desfer el midó), el sucre, els rovells d’ou batuts, la canyella i la pell de llimona en un pot, tot en fred. Desfer el midó amb una mica de llet i també afegir al pot.

Remenar sense parar fins que arrenqui el bull (no que bulli), ni un segon més, i seguiu remenant un parell de minuts fora del foc perquè no agrumolli. Posar en una safata gran o repartida en bols individuals, deixar que es refredi i posar a la nevera.

Si la voleu cremar, una vegada freda la crema, heu d’escampar força sucre per sobre. Jo ho faig al moment de servir perquè el sucre quedi com una crosta, també es pot fer amb temps, aleshores queda el sucre més líquid. He provat tot tipus de cremadors i finalment m’he quedat amb el bufador de gas.

*Si la crema la volem per farcir (braç de gitano, lioneses…), s’ha de fer ben espessa i bàsicament amb ½ litre de llet n’hi ha prou, i així també la meitat dels altres ingredients,en aquest cas de maizena n’hi posarem 50 gr perquè quedi més espessa i així facilita el farciment.  

La podeu acompanyar amb melindros, galetes, coca de forner…

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 15 marzo 2021 en cuina catalana, cuina mediterrània, plats fàcils, postres, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 4 comentarios.

  1. M’agraden molt les teves receptes, son molt casolanes, i molt antenedoras.
    Paquita

    Me gusta

  2. La provarem! i tant que sí!

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: