Salsa xató

Ingredients

4 grans d’all • 35 ametlles torrades • 12 avellanes torrades • 8 nyores • molla de pa xopa de vinagre • oli • sal

Preparació

En un morter picarem els alls amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, hi anirem afegint les ametlles i les avellanes pelades fins que quedi una pasta homogènia. Escaldarem les nyores (traurem les llavors abans d’escaldar-les) i rascarem la polpa interior amb l’ajuda d’una cullereta i ho afegirem al morter. Hi posarem la molla de pa i continuarem treballant-ho. Un cop llesta hi afegirem lentament l’oli sense parar de remenar i així aconseguir la consistència volguda.

*Si es vol anar ràpid, posar tots els ingredients en un pot i triturar amb l’ajuda de la batedora elèctrica.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 20 marzo 2010 en RECEPTES, salses y etiquetado en , , , , , . Guarda el enlace permanente. 3 comentarios.

 1. Llúcia,
  jo recomano treure les llavors de les nyores abans de posar-les a remull. Un cop humides es fa díficil destriar-les. Jo acostumo a obrir-les i fer-ne dues meitats, retirar-ne les llavors i posar-les en remull.
  M’agraden molt les teves receptes!! Un petó.

  Me gusta

  • He rectificat la recepta, perquè de fet jo últimament també les trec les llavors. La primera vegada que vaig comprar nyores, no tenia ni idea de que eren pebrots secs i els vaig escaldar sense ni talls, ni oberts, i quan els vaig obrir vaig creure que me’ls havien venut «vells» (caducats) o alguna cosa similar, no hi havia forma de rascar res.
   Prenc nota.

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: