Salsa xató

Ingredients

4 grans d’all • 35 ametlles torrades • 12 avellanes torrades • 8 nyores • molla de pa xopa de vinagre • oli • sal

Preparació

En un morter picarem els alls amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, hi anirem afegint les ametlles i les avellanes pelades fins que quedi una pasta homogènia. Escaldarem les nyores (traurem les llavors abans d’escaldar-les) i rascarem la polpa interior amb l’ajuda d’una cullereta i ho afegirem al morter. Hi posarem la molla de pa i continuarem treballant-ho. Un cop llesta hi afegirem lentament l’oli sense parar de remenar i així aconseguir la consistència volguda.

*Si es vol anar ràpid, posar tots els ingredients en un pot i triturar amb l’ajuda de la batedora elèctrica.

Anuncis

About Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Posted on 20 Març 2010, in RECEPTES, salses and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentaris.

 1. Llúcia,
  jo recomano treure les llavors de les nyores abans de posar-les a remull. Un cop humides es fa díficil destriar-les. Jo acostumo a obrir-les i fer-ne dues meitats, retirar-ne les llavors i posar-les en remull.
  M’agraden molt les teves receptes!! Un petó.

  M'agrada

  • He rectificat la recepta, perquè de fet jo últimament també les trec les llavors. La primera vegada que vaig comprar nyores, no tenia ni idea de que eren pebrots secs i els vaig escaldar sense ni talls, ni oberts, i quan els vaig obrir vaig creure que me’ls havien venut “vells” (caducats) o alguna cosa similar, no hi havia forma de rascar res.
   Prenc nota.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: