Braç de gitano de crema

Ingredients crema catalana

½ litre de llet • 3 cullerades soperes de sucre • 3 rovells d’ou • 50 grams de midó en flor o maizena • pell de llimona • 4 cm. de canyella

Tirar la llet (reservar una mica per desfer el midó), el sucre, els rovells d’ou, la canyella i la pell de llimona en un pot, tot en fred. Desfer el  midó amb una mica de llet i afegir al pot. Remenar sense parar fins que arrenqui el bull (no que bulli), ni un segon més, i seguiu remenant un parell de minuts fora del foc perquè no agrumolli. Deixar que es refredi.

Ingredients pa de pessic

4 ous • 3 cullerades de sucre • 2 cullerades de farina • 1 cullerada de maizena • 1 sobre de royal

Preparació pa de pessic

Amb l’ajuda d’una batedora barregem bé els rovells amb el sucre i hi tirem la farina, la maizena i el royal (prèviament barrejats i passats per un colador fi per evitar els grumolls). Finalment hi barrejarem manualment i poc a poc les clares ja fetes a punt de neu.

Agafem una safata de forn plana i hi posarem paper vegetal al cul, hi tirem la massa i ho posem al forn preescalfat dalt i baix a 180° a una alçada mitja durant 15 minuts fins que agafi una mica de color.

Posem un drap de cuina a sobre el marbre i hi tombem la safata a sobre (quedant la part de sobre la massa tocant el drap) i tot seguit traiem el paper del pa de pessic i el cargolem junt amb el drap, ha de reposar així mínim 15 minuts. El descargolem, traiem el drap i l’omplim amb la crema deixant uns 10cm al final perquè al cargolar la crema corra. Un cop cargolat el posem a la nevera.

*Es pot guarnir amb sucre glacé en el moment de servir, o bé hi tirem sucre normal per sobre i el cremem. També el podem omplir de xocolata o bé nata i tirar-hi xocolata de fondre per sobre en el moment de servir.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 19 agosto 2018 en cuina mediterrània, postres, RECEPTES y etiquetado en , , , , , . Guarda el enlace permanente. 4 comentarios.

 1. L’he provat, tenia bon gust, però no hem va quedar gaire ben enrotllat, hi ha algun «truco», o pot ser la crema hem va quedar massa clara, vaig fer la crema de la recepta teva i vaig posar-hi «maizena», pot ser era millor l’almidó ?

  Me gusta

  • Hola Maria,

   És important que quedi ben espessa la crema, si et queda clara posa-li més maizena o midó (l’espessor és igual per un ingredient que per l’altre), i posar la crema quan està ben freda. Al enrotllar-lo és delicat però mica a mica ho aniràs fent bé.
   El millor secret és fer-lo forces vegades.

   Me gusta

 2. Jo l’he fet també algunes vegades farcit amb melmelada, tant pot ser de préssec com de maduixa, de gerds… Ara a les botigues se’n comencen a trobar de molt variades.

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: