Faves a la catalana

Ingredients per 4 persones

400 gr. de faves ja pelades o bé 4 quilos sense pelar • 2 talls de cansalada viada • 1 botifarra negra de les petites • 1 ceba • oli d’oliva • sal • 1 culleradeta de bicarbonat

Preparació

En una olla fem bullir les faves amb sal i el bicarbonat (el bicarbonat ajuda a coure-les) fins que quedin ben tovetes, l’estona dependrà de la mida de les faves i si son novelles o velles, s’han de provar. Escorre-les bé i reservar (amb olla a pressió uns 8 o 10 minuts).

En una cassola tirem un raig d’oli i hi fregim a talls petits la cansalada, seguidament la botifarra tallada a rodanxes, un cop fregit ho traiem de la cassola i ho reservem. Amb el mateix oli fem sofregir la ceba tallada a juliana, finalment hi tirem les faves, la cansalada i la botifarra. Deixem que cogui uns cinc minuts tot junt i ja es poden servir.

*Si us agrada hi podeu posar als últims cinc minuts unes fulletes de menta o bé un raig d’anís.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 27 febrero 2015 en carmanyola, cuina catalana, cuina mediterrània, entrants, llegums, olla exprés, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 5 comentarios.

  1. La setmana passada en vaig comprar 1,750kg. i només ni van haver per dues persones, no eren gaire grosses. Per assegurar el tanto el pròxim cop en compraré 1kg per cap i si en sobren: «Carmanyola».

    Me gusta

  2. manelanzon

    Ostres, hagi de probar aquesta recepta… la recepta es per 4 persones? quants kilos de faves sense pelar haig de comprar per aconseguir els 400gr +/- ? merci!!

    Me gusta

    • Hola Manel,

      Normalment amb 1 quilo de faves amb pell en surten 1 quart de quilo de pelades, dependrà del tipus i si són més tendres o no. Compren forces i si en sobren ja tindràs carmanyola.
      He aprofitat aquest comentari per fer aquest apunt a la recepta, cent grams per cap ja he posat que era un bon plat, a mi m’agraden molt i normalment no me’n sobren, sobretot si son tendres.

      Me gusta

  1. Pingback: Faves a la catalana | Celler-Adocse

Deja un comentario