GILDES «gildas o pajaritos»

Gildes-sf

A tall d’anècdota, en unes vacances a la Rioja, concretament a Pamplona, vaig senyalar al cambrer que volia això i simpàticament em va contestar: «Señora esto tiene un nombre, le llamamos pajaritos». Fins aquí bé. Al cap de dos o tres dies estàvem a Haro i en un bar de tapes veig pajaritos, li dic al cambrer: «Pongame un par de pajaritos», i també simpàticament em contesta «Aquí los únicos pajaritos que tenemos son los pollos, señora a esto le llamamos gildas».

Ho heu entès, doncs que quedi clar, ha, ha , ha… 

Ingredients

anxoves salades • olives farcides • bitxos verds en vinagre • escuradents

Preparació

Anem passant amb molta cura per un escuradents primer la punta del bitxo, seguit de la punta d’una anxova, hi clavem al mig l’oliva seguim amb l’altre punta de l’anxova i finalment i clavem l’altre punta del bitxo.

* Ho podeu veure en la foto.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 6 febrero 2016 en tapes y etiquetado en , , , . Guarda el enlace permanente. 2 comentarios.

  1. El nom de Gilda se li atorga en referència al personatge principal de la pel·lícula Gilda que va encarnar l’actriu Rita Hayworth el 1946 ja que la banderilla és «salada, verd i una mica picant». El terme de Gilda va començar a utilitzar-se a Sant Sebastià.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: