All i oli (sense ou)

Ingredients

 

3 gotets d’oli • 1 gotet de llet • 1 gra d’all • sal

Preparació

Es posa a la batedora amb aquest ordre i es bat ben poc a poc.

*Al no portar ou te l’avantatge que encara que passin uns dies es pot consumir igualment sense por que faci mal, sobre tot a l’estiu.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 6 marzo 2010 en RECEPTES, salses y etiquetado en , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 5 comentarios.

  1. hola soc una mica maldestre amb els alls i olis sempre se m’acaben tallant. Què s’ha de fer en cas de que es talli? gràcies!

    Me gusta

    • Hola Montse, solució!:
      Primer de tot perquè no es talli, si el fas em batedora, has de posar la batedora tocant el cul del pot i pujar-la molt poc a poc, vigila si es vol tallar i en el cas que observis que ho fa parar de cop i, normalment si hi ets a temps, el podràs aprofitar tal com està en aquest punt.
      Si es talla del tot el deixes 3 o 4 hores sense tocar-lo i ho tornes a intentar tal hi com està. Durant aquest temps tornen a quedar els ingredients separats i és com si el fessis per primer cop, i si es torna a tallar 3 o 4 hores més… Jo sempre el faig amb temps per si s’hem talla tornar a intentar-ho.

      Sort amb l’allioli.

      Me gusta

  2. Aquest all-i-oli és molt bó. Jo també el faig però amb quantitats i ordre diferents: sal (la punta d’una cullereta); 1/2 gra d’all*; 1/2 gotet de llet; 1 gotet d’oli. D’aquesta manera no en surt tanta quantitat i es consumeix en un o dos àpats.

    * de fet, l’all pot posar-se segons el gust de cadascú; a mi no em senta bé i procuro no posar-ne gairebé mai o posar-ne molt poquet.

    Petons

    Me gusta

Deja un comentario