Arròs melòs amb conill i escarxofa

Arros amb conill-sf

Ingredients per 6 persones

600gr d’arròs • 1 conill a trossos petits • 4 carxofes •1 o 2 cebes • 350ml de tomàquet triturat • ½ pebrot vermell • 6 grans d’all • julivert • 1,8 litres d’aigua Per rostir el conill oli d’oliva • llard • unes gotetes d’anís • ½ gotet de brandi • ¼ branca de canyella

Preparació

Primer de tot s’ha de rostir el conill en una cassola tal com trobareu en aquest enllaç, un cop rostit el retirem de la cassola. De les escarxofes n’aprofitem les parts més tendres i les tallem a talls prims en forma de mitja lluna, es poden coure junt amb el sofregit però jo les fregeixo amb oli d’oliva apart en una paella perquè crec que queda més gustosa, també la reservo.

Amb la mateixa cassola de rostir el conill i l’oli que ens hi ha quedat, la canyella ja la podem llençar, hi sofregim poc a poc la ceba, hi afegim 4 grans d’all tallats petits i el pebrot tallat a tires (juliana), quan tot estigui ben ros hi tirem el tomàquet, hi passats uns minuts ja hi podem incorporar el conill, l’escarxofa i l’aigua calenta, ho deixem fer tot junt uns cinc minuts i en aquest punt hi tirem l’arròs, sempre destapat, els primers 5 minuts a foc fort i els 10 restants a foc mig-baix, als últims minuts hi tirem els dos grans d’all que ens queden i el julivert picats i ho rectifiquem de sal. Haurà cuit un quart d’hora, retirem dels fogons i ho deixem reposar tapat 5 minuts més. Ja el podem servir.

*Això és un arròs melós, s’ha de servir ràpid perquè quedi sucós i així es pot menjar amb cullera. La mida d’aigua és de 3  per 1 d’arròs (Ex. 1,80 l. d’aigua x 600gr d’arròs) 

Hi podeu posar també unes branquetes de safrà o bé la carn d’unes nyores.

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 11 enero 2015 en arrossos, carmanyola, cuina catalana, cuina mediterrània, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 1 comentario.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: