Tortell de reis

Tortell de reis-sf

PELS MÉS AGOSARATS!!!

Ingredients

250gr de farina de força • 25gr de llevat fresc • ½ gotet de llet • 50gr de sucre •1 ou •1 pessic de sal • anís dolç • pell de llimona i taronja rallada • 25gr de llard o mantega • fruita confitada • massapà o crema catalana

Preparació

Primer de tot em de fer la crema pel farciment, jo el faig amb crema, així ja estarà freda. En un bol batre l’ou amb el sucre i tirar-hi un pessic de sal, un rajolí d’anís dolç, pell de llimona i taronja ratllada i el llard (amb textura de pomada). Barrejar bé. Desfer el llevat amb la llet i incorporar a la barreja, també hi tirem la farina amb un colador (tamisada), d’aquesta manera no es faran grumolls i la massa quedarà més flonja. Remenar-ho bé amb una cullera i quan ja no es pugui seguir amb les mans i directament sobre el marbre de la cuina. Treballar aquesta massa durant uns 15 minuts, fer una bola i deixar reposar durant 30 minuts tapada amb un drap.

Passat aquest temps estirem la bola amb un corró fent un rectangle de uns 80×20 cm. hi escampem la crema a un cantó de cap a cap, hi posem el rei i la fava i el cargolem, tot seguit li donem forma de tortell sobreposant les puntes i el col·loquem sobre la llauna del forn coberta amb paper vegetal, el guarnim amb fruita confitada i el deixem reposar a dins el forn, perquè no li toqui l’aire, mínim dues perquè creixi, recomano posar un got cap per avall al mig perquè no es tapi el forat. Passat aquest temps, pintem el tortell amb ou batut i li tirem sucre bolat per sobre, per fer-lo humitegeu un bol amb aigua, hi tireu sucre i amb els dits el remeneu perquè quedi agrumollat.

Escalfem el forn a 200º uns 10 minuts i quan sigui calent hi posem el tortell durant uns 12 o 15  minuts amb el foc de baix i dalt sense aire. El traiem del forn i el ruixem una mica amb anís perquè quedi brillant, ho podem fer amb un pinzell.

 

Anuncis

About Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Posted on 11 gener 2015, in plats nadalencs, postres, RECEPTES and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: