Fideus a la cassola

fideus-a-la-cassola-sf

Ingredients per 4 o 5 persones

400 gr. de fideus gruixuts  o bé de foradats • 1 kg. de tall (costella de porc, aletes de pollastre…) tallat tot a trossos petits • 2 cebes • 2 grans d’all • 2 escarxofes • ½ pebrot vermell • 3 tomàquets ratllats o 150cc de triturat de pot • pebre vermell dolç pebre negre • 1 cullerada de carn de nyora • una copeta de brandi • llard • oli d’oliva • 1,5 l. de brou de pollastre

Elaboració

En una cassola posem mitja cullerada de llard i un bon raig d’oli d’oliva. Rentem i salpebrem el tall i el rostim amb aquest oli junt amb els alls esclafats, el cap d’una estona, quan estigui tot ben ros, el retirem de la cassola i amb el mateix  oli de rostir hi sofregim la ceba, el pebrot i les escarxofes, tot tallat ben petit uns 30 minuts. Hi afegim el tomàquet junt amb el pebre vermell i la nyora, ho acabem de sofregir bé i hi tirem el conyac.

En aquest punt hi posem la carn que em retirat i hi  aboquem els fideus, els hi donem un parell de voltes, uns dos minuts, i ja hi podem tirar el brou. Els primers minuts a foc fort, perquè no s’enganxin, i ja el podem abaixar per acabar la cocció, el temps dependrà dels fideus.

* S’han de menjar de seguida o bé deixar-los un pel crus doncs queden passats i sense suc, la gràcia és poder menjar-los amb cullera, si cal s’ha d’afegir caldo.

Si mai us sobra suc d’un conill, d’un pollastre etc… o bé llard de rostir un pollastre, no dubteu de fer-lo servir per fer fideus, són els fideus  que queden més bons.

I tal com diu l’Ester en el seu comentari proveu d’afegir-hi moixernons, jo ja ho he fet tal com vaig prometre i estan encara més bons, els heu de posar quan hi tireu els fideus. Poden substituir les escarxofes.

Anuncio publicitario

Acerca de Sopadefarigola

De cuina, de muntanya i de poble.

Publicado el 30 enero 2022 en carmanyola, cuina catalana, cuina mediterrània, entrants, pasta, RECEPTES y etiquetado en , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente. 2 comentarios.

 1. Hola Llúcia!

  Jo els faig una mica diferents i també queden molt bons. Quan tiro la seba no trec la costella de la cassola i no hi poso ni brandi ni prebre vermell ni llard, i hi afegeixo una picada de 3 o 4 alls i moixernons que previament han estat una bona estona en remull amb aigua (hi donen molt bon gust).
  El tamany que utilitzo de fideus és el nº 4 que no siguin foredats.
  Avui n’he fet i ens hem llepat els dits.

  Felicitats per aquest bloc cusineta!!!!

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: